Как да изработите функционална страница за контакти в своя сайт? | Модерен Блог
Модерен Блог

Как да изработите функционална страница за контакти в своя сайт?

Spread the love

Комуникацията с клиентите и обратната връзка от тях са от съществено значение за успеха на всеки бизнес, независимо в каква сфера е.

” btn-text=”” duration=”” delay=”” font=”poiret-one” anim=”none” template=”bbutton”]

Това създава необходимост във вашия сайт да им предложите функционална контактна страница, а ако не можете да се справите сами, хубавото е, че вече има достатъчно специалисти за уеб дизайн в София, на които можете да се доверите. Така клиентите ви с лекота ще могат да се свързват с вас за въпроси, мнения, препоръки и всичко друго, което ги вълнува. Ето все пак и някои насоки на какво да обърнете внимание:

Помогнете на потребителите да открият страницата

Полето за контакти във вашия сайт е добре да е на видно място и клиентите без усилия да стигат до нея. Сред най-често използваните заглавия за нея са „Помощ“, „За контакти“ и „Свържете се с нас“. Всеки от тези термини ще бъде разпознаваем за посетителите. Стига да изберете фраза, която не е твърде подобна на други връзки във вашата навигация. Например, използването на „Контакт“ и „Помощ“ са доста близки по смисъл и може да объркат потребителите, ако видят повече от едно подобно заглавие. Може да оставите на видно място и телефонен номер за връзка, но е важно да има кой да отговаря на него.

уеб дизайн страница с контакти

Не използвайте роботи

Хората, които търсят помощ, често се разочароват, когато могат да общуват с вас само чрез чатове или имейли. Причината е, че смятат, че ги възприемате като маловажни и ги игнорирате. Те предпочитат да говорят или пишат с истински човек, а не с робот. Това е лесен начин да накарате клиентите си да се чувстват по-уверени. Че ще им бъде помогнато, което от своя страна може да ги направи по-склонни да използват услугите ви.

Използвайте адаптивна форма за контакт

Няма перфектен дизайн за една контактна страница, защото всеки клиент се нуждае от помощ за нещо различно. И информацията, която искате да му дадете, може да се промени с течение на времето. За да решат това, някои компании прибягват до „адаптивни“ полета за контакт, които съответстват на по-персонализирани заявки на клиенти. При тях посетителят започва с категоризиране на проблема си. След което има възможност да избира от няколко различни формуляра с молба за повече подробности. Може да ви изглежда сложно, но както вече казахме, може да потърсите съдействие от някой от експертите по уеб дизайн в София.

Обединете опциите си за контакт

На първо място трябва да се ръководите от интересите на клиентите си и да се стремите максимално да ги улесните. Макар и визуално да може да ви изглежда по-добре, не слагайте телефона за контакт в горния десен ъгъл например, а вашият имейл в секция „Помощ“. За всеки посетител в сайта ви е добре всичко това да е на едно място. Защото той не познава сайта толкова добре, колкото вие, и това му спестява време и усилия.

Направете секция от типа „Често задавани въпроси“

Много от клиентите ви ще имат един и същи проблем, за който ще търсят помощ от вас. Вместо да обяснявате на всеки един поотделно как да го разреши, обобщете най-често задаваните въпроси и отговорите към тях в отделна секция. Така ще улесните потребителите си, защото някои от тях могат да намерят това, което търсят, а вие ще си спестите време.

уедб дизайн

Секцията за контакти може да ви изглежда незначителна част от вашия уебсайт, но не я подценявайте. Защото този малък елемент има съществен принос за успеха на бизнеса ви.

Facebook Коментари