Модерен Блог

Баня в ретро стил

Може ли една малка баня да се трансформира, за да станете по-изискана, елегантна и привлекателна?

Има някои наистина отлични начини за промяна на интериора на банята и един от тях е ретро стилът.

Цвят и облицовка.

Ретро стилът създава уникално излъчване и може да преобрази дори малка баня. За облицовка на банята може да използвате няколко варианта:

– Конвенционална украса в светли пастелени нюанси. Можете да използвате бежово, светло маслинено, сиво и дори слонова кост. 

– Тапети в ретро стил с ефекта на пожълтяла или стара хартия. Хубаво е да има и флорални мотиви или фигурки в стил арт-деко.

– Правоъгълни керамични облицовъчни плочки подредени като бяла тухлена стена.

Вана с крака

Вана с крака – това е един от най-забележителните елементи на ретро стила в банята. Краката могат да бъдат от месинг, бронз, с състаряващ ефект, позлатени или боядисани в бяло. Ваната също така могат да бъде направена и от по-необикновени материали, като например мед или бронз. Тези материали всъщност най-ярко отразяват ретро стила. Ваната с крачета със сигурност ще направи вашата баня елегантна и изящна.

Смесители в ретро стил

В ретро банята всичко трябва да е в този стил. Крановете също. Днес производителите предлагат цели колекции посветени на миналото. Най-подходящи са месинговите кранове, но не по-малко красиви са тези от бронзово и сребърно покритие. Може да използвате и черни. В този случай е по-добре да комбинирате с нещо друго, например вземете аксесоари или кърпи в същия цвят.

Красиво съхранение

При ретро банята, дори и местата за съхранение трябва да бъдат естетически привлекателни. За съхранение на кърпи е подходящ малък дървен шкаф, закупени на битпазара. Обичайните рафтовете се заменят от грациозни ретро кошници за стената и така нататък.

Ретро стил в детайлите.

Стените в ретро банята украсете с черно-бели фотографии в дървени рамки и огледала с интересни форми и в масивни рамки – дърворезба или позлатени. Хубаво е да потърсите декорация с историческа значимост – такива се намират на битпазара. 

Надявам се пътешествието в света на ретро стила ви хареса.

Facebook Коментари

Модерен Блог